Under det europeiska mästerskapet i Beridet bågskytte som arrangerades i Lamotte-Beuvron, Frankrike Emil Eriksson hem en tredje plats bland Seniorerna och en tredje plats tillsammans med det svenska laget.
Detta var Emils fjärde tävling i år som vänsterskytt, förra året tävlade han som höger skytt på grund av en muskelskada. Vilket gör denna prestation mera speciell, tycker han.

Tävlingen började på fredagen men den ungerska grenen, som är en uthållighets gren. Eftersom detta är den gren Emil är svagast i så hade han bestämt sig för att köra säkert. Han behöll lugnet och sköt färre pilar med högre precision. Något som i slutändan gav honom en 9’e plats.

På lördagen så var det dags för den koreanska grenen, en fart och precisions gren som Emil känner sig säkrare på. Eftersom han startade sent på eftermiddagen så hann solen värma på banan ordentligt (+35c) och den fina vita sanden gjorde ryttarna rejält snöblinda. Detta försvårande grenen ytterligare, Emil gick in för att träffa alla målen, men missade en tavla i delmomentet trippel och hans förhoppning försvann.
– Jag tänkte nu är det kört. Jag blev ytterst förvånad när jag såg resultaten som visade att jag blivit 3’a i grenen, detta gjorde nu att jag låg på en 6’e plats totalt inför den sista grenen. Som var den polska jaktbanan, som är den gren jag är absolut bäst i. självförtroendet var på topp eftersom jag vunnit i denna gren bara 1 vecka tidigare. Banans längd var 1200 m med 22 skjutbara mål, när jag väl kommit i mål så hade jag träffat 20 av dessa mål, dessvärre var ett av dom ett special mål, jag tittade nervöst på när dom andra deltagarna red och det såg riktigt bra ut, men när resultaten kom ut så var det ingen tvekan, jag hade gjort det igen! Jag tog hem segern i grenen och detta lyfte mina total placering till en tredje plats, berättar Emil.

Nu är det bara att nöta vidare inför SM som går av stapeln första helgen i augusti.

Published in Nyheter