Färger på klänningar till bröllopsfesten

Vilken färg kan man ha på klänningar på bröllopsfesten? Det här är en fråga som många ställer sig då det har kommit en inbjudan. Bröllopet är ett perfekt tillfälle för en ny klänning, men vilken färg får den ha? Här är några saker att tänka på då du ska köpa en klänning för att gå på bröllop.

Bruden går i vitt

En grundregel är att det är bruden som klär sig i vitt. Klänningar som går i vita toner bör du som regel undvika. Om du hittar en klänning som är aningen vit kanske du bör fråga bruden. Det gör du enkelt idag med whatsapp eller mejlen.

Det kan också vara klokt att undvika färger som gränsar till vitt. Det kan ju vara så att även bruden tänker har en ljusgrön eller ljusrosa klänning på sig. Då vill du inte komma och se snarlik ut!

Rött är älskarinnans färg

Av tradition är det så att röda klänningar symboliserar älskarinnan. Det här är förstås inget som har med verkligheten att göra. Folk förstår säkert att en kvinna som kommer i röd klänning inte måste ha haft ihop det med brudgummen. Men det räcker att folk ändå är medvetna om traditionen för att rött ska vara en färg på klänningar som undviks då det blir dags för bröllopsfest.

Vem syns på bilderna från festen?

Sist men inte minst ska du betänka hur klänningar framstår på bild. Om du har ett mönster som är skarpt och högljutt kommer det att synas på bilderna på bröllopet. Folk lägger märke till kvinnan i klänningen som syns så tydligt. Om du känner dig bekväm med det kan neonklänningen gå an. Om inte ska du välja en annan färg.