Igår löshoppade vi Mani och hans hagkompis. Såååå roligt vi hade alla fyra! Och vilken häst jag har alltså. Lycka 💗

Först när jag ledde in honom i fållan fick vi lägga ner alla hinder på backen för han vågade då INTE hoppa en bana utan mig…. Vi har ju hoppat några gånger, med mig på ryggen, och då har det aldrig varit någon oro men utan mig var det väldigt läskigt. Så jag fick gå med honom över hindren ett par gånger först innan jag kunde skicka iväg honom ensam på banan vi byggt upp. 

Men då gick det väldigt bra! Jag släppte honom i fållan och så stod han stilla där tills jag gått utanför. Då smackade jag och manade på honom och han tog banan så fint, i galopp, och rev inte en enda gång. 

Sedan när banan var slut sprang han ur fållan, jag bad honom att stanna och han tvärnitade verkligen direkt från galoppen. Det kändes så häftigt! Så stolt så att jag nästan sprack…. Och så ledde jag honom tillbaka in i fållan och så körde vi igen. Han tyckte verkligen att det var superkul och att hans självförtroende fick sig en liten skjuts av att han klarade detta alldeles själv. Nästan. 

När vi började känna oss nöjda skickade vi in båda killarna samtidigt och oj vad roligt det blev. Bus på hög nivå. Dom hoppade så glatt banan ihop och ett och annat glädjeskutt fick dom till. Men när dom kom ur banan sprang hans kompis iväg åt sitt håll, men inte Mani. Han kom direkt fram till mig och tvärnitade. Så gulligt det var! Inget går ändå upp emot hans människa liksom…

På slutet försökte den andra hästens ägare skicka iväg båda när jag satt på utsidan av paddocken och drack vatten men det ville inte Mani vara med om. Han backade och backade, svängde runt och skrittade lugnt hela vägen fram till mig medans kompisen tog hela banan ensam och där stod han och tittade på mig som att “jag tänker inte utan dig”. 

När jag skrittade hem i sommarnatten var jag upprymd, glad men framförallt uppfylld av all kärlek jag får av den här hästen. 

På fredag är det tänkt (om vädret tillåter) att vi ska göra vår tvådagarsritt runt sjön hällungen så nu är det mycket planering och packning på schemat. Och lite lastträning på det. Så då vet ni lite om vad nästa veckas inlägg kommer att handla om. 

Ha det fint alla! 

Published in Islandshästbloggen