Så förbereder du för hemstädning

Det är viktigt att förbereda för hemstädning för att på så vis får ut mer av den. Med god förberedelse kan städaren ägna sig åt allt det som du verkligen inte vill pyssla med. Särskilt familjer kan tjäna på att ha goda rutiner inför städningen som ges en gång i veckan. Barn kan lära sig att man en viss dag i veckan plockar undan lite extra för att städaren kommer nästa dag.

Hemstädning som är effektiv

En sak är säker. Hemstädning som ges i ett hem där det inte ligger saker överallt blir effektiv. Om du inte vill att städaren ska lägga tid på att plocka upp leksaker från golvet bör du se till att dessa redan ligger på plats då städaren kommer.

Det är svårt att damma och skura när det finns prylar överallt. Och så kan ju städaren inte veta var allt ska vara. Att gå runt och leta efter rätt plats tar tid. Det är knappast det du vill betala för då du får hemstädning!

Bra om hemmet är tomt

Det är inte så dumt om hemstädning kan utföras i det tomma hemmet. Tomt på folk alltså! När det finns folk i hemmets olika rum måste städaren gå varsamt fram. Ett golv torkas av men så kommer det plötsligt någon med skorna på och smutsar ner igen. Städaren kan också uppleva att det blir svårt att komma åt när det finns människor i vägen.

Om städningen förbereds med att de som skulle ha kunnat vara hemma inte är det kan det också leda till effektivare städning. Det här lyckas ni med om planeringen är god. Det kan till exempel vara smart att alltid få hemstädningen samma dag och tid. Då kommer alla ihåg när det ska förberedas för städningen.