Inför numret berättar Owe Sandström att Scout är en idrottsatlet som tränar för att införa en ny gren – stillastående hoppning. Och till sin hjälp har han sin tränare Rosi. I ett skrattlockande, komiskt nummer visar Rosi Hochegger sin enastående förmåga att kommunicera med hästar. Hon har en ”diskussion” med sin prickiga häst Scout, som inte alltid gör som matte säger. Och att hoppa från stillastående över ett hinder är en av de grejer Scout inte vill utföra!

Rosi kommer ursprungligen från Österrike är tredje generationen hästtränare. Som dotter till djurdressören Toni Hochegger uppträdde hon redan som barn och lärde sig tidigt vad djur, främst hästar och hundar, kan lära sig. Under 20 år har hon turnerat i hela Europa, främst vid cirkusar, till glädje för stora och små.

Hästen Scout är av den danska rasen Knabstrupper. Rasen är känd för sin karaktäristiska färg, ofta vit med svarta eller bruna prickar, och sin lättlärdhet. Missa inte när Rosi försöker övertyga sin häst att göra olika saker, allt ifrån att hoppa ett hinder till att stiga upp ur sängen! Ett nummer som både roar och värmer i hjärtat.

Published in Bildspecial