Smink som hudvård

Kan du använda smink som hudvård? Ja, det kan du! Det finns smarta sminkprodukter som är gjorda för att vårda din hud då du använder dem. Det kan röra sig om en foundation som återfuktar samtidigt som den täcker rodnader och kvisslor.

Framförallt är det viktigt att välja smink som inte skadar. Det sista du vill göra är att skada din hud med ämnen som den inte tål. Med bra smink behöver du inte lida pin för att vara fin!

Sminkprodukter som vårdar din hud

Ett sätt att vårda huden på är att undvika att utsätta den för ämnen som irriterar. Idag finns det stor kunskap om vilka ämnen som kan vara farliga. Det är också därför som du ofta ser sminkprodukter marknadsföras som bättre för att de till exempel är utan parabener.

Även om ett puder ser kompakt ut är det viktigt att det låter din hud andas. Det ger dig en naturlig form av hudvård som du kan dra stor nytta av. Det kan också finnas ämnen i smink som faktiskt hjälper till att hålla din hud frisk och ren.

Hudvård på flera olika sätt

Men smink som hudvård betyder ju inte bara att sminket är utan skadliga ämnen och att det låter din hud andas. När en sminkprodukt ger skydd mot solen skadliga strålar rör det som om en produkt som vårdar.

Ett läppstift kan ha skyddande effekt och är därmed bra för dina läppar samtidigt som det ger en fin färg. Detsamma kan man säga om en rad olika sminkprodukter som foundation, puder, ögonskuggor och mer.

Genom att välja med eftertanke får du smink som inte bara gör dig vacker. Det kommer också att fungera som hudvård och se till att huden i ditt ansikte inte far illa av att du sminkar dig.