Vad gör produktionsbolag i Stockholm?

filmskapande

Det finns flera produktionsbolag i Stockholm. En del är mindre och andra gigantiska företag som vänder sig till kunder både till Sverige och utomlands. För många av produktionsbolagen så är det produktionen av reklamfilm som står i fokus. Man skapar korta filmer som vi sedan får se online och kanske på tv.

Men produktionsbolag i Stockholm kan göra mycket mer än vanlig reklamfilm. Mediet film innefattar en hel del olika områden. Idag så är vi väl medvetna om att det är mycket lättare att ta till sig ett budskap via en film. Det är också anledningen till att rörliga bilder används för att utbilda och informera på olika sätt.

Informationsfilmer är inte bara reklam

När vi vill ge reklamfilm ett finare namn så kan vi kalla den för informationsfilm. Det rör sig ju trots allt om information om olika varor och tjänster. Men det finns också informationsfilmer som inte är till för att sälja något. De kan informera om:

  • Ett nytt datorsystem
  • Regler på jobbet
  • Hur en maskin fungerar
  • Hur mjukvara ska användas

Ett produktionsbolag i Stockholm kan hjälpa till med informationsfilmer som är till för specifika företag. De kan också göra film som ska användas i undervisning för att göra det lättare för elever att förstå det som studeras.

Produktionsbolag i Stockholm kan också animera

Reklamfilmer är inte alltid traditionell film där vi ser skådespelare övertyga oss om hur bra en produkt eller tjänst är. Ofta så handlar det om animationer som får samma effekt. Ett produktionsbolag i Stockholm jobbar en hel del med animationer. Det betyder att de måste ha anställda som är duktiga på att skapa tecknade bilder som sedan blir rörliga.

Dessutom så händer det då och då att man blandar traditionell film och animationer med tecknade inslag. Det här är också något som bra produktionsfirmor klarar av. Om de har erfarenhet och rätt teknik så finns det i stort sett inga gränser för hur man kan kombinera bild, animation och ljud för att skapa effekter som ingen missar.